Ujjlenyomatos bankkártya

2017-04-22Bankkártya, plasztikkártya, ujjlenyomat azonositás

Hamarosan nem kell pin-kód ha bankkártyával szeretnénk fizetni, mivel a Mastercard nemrég bemutatott új chip technológiás kártyája képes az ujjlenyomat olvasására és a tulajdonos tárolt biometrikus azonosítója alapján azonosítja a felhasználót, engedélyezi a tranzakciót.

 

biometrikus bankkártya tesztje

A bankkártyák, a bankkártya rendszerek fejlesztése esetén a két legfontosabb szempont a biztonság és a könnyű használhatóság. A manapság használatos rendszereknél az azonosítás a legtöbb esetben egy négy jegyű számsorral a pin-kóddal történik. De a pin-kód megszerezhető, elfelejthető és mindekét esetben bosszúságok sora érheti a kártyatulajdonost. Nem is beszélve arról, ha valakinek több ilyen kártyája van és egyszerre több kódot kell fejbentartania, vagy ha a fizetésnél otthonmarad a szemüveg és így rossz kódot gépel be a fizetni vágyó a kasszánál, miközben mögötte a türelmetlen vásárlók haladnának.

Mastercard ujjlenyomat azonosítású bankkártyaDe itt a megoldás. A Mastercard nemrég bemutatta legújabb biometrikus bankkártyáját ami a chipkártyás technológiát ujjlenyomat-olvasóval ötvözi a nagyobb biztonság és egyszerű kártya használat érdekében.

Aki ilyen bankkártyát akar majd a jövőben igényelni, csupán a regisztrálnia kell majd magát a saját pénzintézeténél, ahol az ujjlenyomatát a regisztráció során bescannelik, majd egy titkosított digitális sablonná konvertálják át, melyet a kártyán tárolnak. Ezt követően a kártya a világ bármely EMV típusú termináljánál használható lesz.

ujjlenyomat felismerés bankkártyán

Bolti vásárlás esetében a biometrikus kártya ugyanúgy működik, mint bármelyik hagyományos chipes kártya. A kártyabirtokos egyszerűen behelyezi a kártyát a terminálba, ujját pedig a beépített érzékelőre teszi. Az ujjlenyomatot a kártyán található sablon alapján ellenőrzik – amennyiben azok egyeznek, a fizetési tranzakció megvalósul, a kártyabirtokosnak ki sem kell adnia a kártyát a kezéből.

Az új biometrikus bankkártya megoldást először Dél-Afrikában tesztelték a Pick n Pay szupermarketláncnál, illetve egy kiválasztott helyi banknál az Absa Banknál, A tesztek jól sikerültek, de további tesztek várhatóak még Európában, Ázsiában majd - a cég tájékoztatása szerint - év végén az új kártyatípus fokozatosan forgalomba kerül majd az egész világon.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!
Kérjen ajánlatot!
Rugalmas gyártás technológiánknak köszönhetően, akár egy darab plasztikkártya tervezését, elkészítését is rövid határidővel vállaljuk.
Versenyképes árak. Kérje ajánlatunkat!

Bővebben >

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják Önt!

Elküldöm >

Nézd meg Facebook oldalunkat!

Legkedveltebb plasztikkártya típusok

VIP kártya
VIP kártya >
Támogatói kártya
Támogatói kártya >
Rendezői kártya
Rendezői kártya >
Pontgyűjtő kártya
Pontgyűjtő kártya >
Oktatási kártya
Oktatási kártya >
Névjegy kártya
Névjegy kártya >
Meghívó kártya
Meghívó kártya >
Látogatói kártya
Látogatói kártya >
Kulcskártya
Kulcskártya >
Klubtagsági kártya
Klubtagsági kártya >
Igazolvány kártya
Igazolvány kártya >
Hűség kártya
Hűség kártya >
Garancia kártya
Garancia kártya >
Bérletkártya
Bérletkártya >
Adatkártya
Adatkártya >