Stancolt, egyedi plasztik kártya

2014-12-17plasztik kártya, stancolás, lyuk, rés, egyedi plasztikkártya

A szokványos pénztárcaméret barát plasztik kártya méretét egy nemzetközi szabvány az az ISO/IEC 7810 ID-1 szabvány írja le, amely szabványnak a piacon legyártásra kerülő plasztikkártyák többsége megfelel. De persze van lehetőség egyedi méretű, perforált, stancolt plasztik kártya elkészítésére is.

 

Az általánosan elfogadott és használt plasztikkártya (CR80) méret az ISO/IEC 7810 ID-1 szabvány követelményeinek megfelelően 85.60 × 53.98 mm (3.370 × 2.125 inch), a plasztik kártya sarkok pedig a 2.88–3.48 mm rádiusz intervallumon belül kerülnek lekerekítésre. A plasztikkártyák szabványos vastagsága 0,76 milliméter, de természetesen az utóbbi években elérhető alapanyagmegoldásoknak köszönhetően ma már széles vastagsági tartományban lehetséges különböző egyszerű, vagy aktív elektronikai elemekkel ellátott plasztik kártyákat gyártani.

De mi a helyzet az extrább méretekkel?
Természetesen mindent lehet, hiszen a holdon is járt ember és annak már több mint 40 éve. De ha az ésszerű költség kereteken belül gondolkodunk, akkor a szabványos kártyaméret formátum valamely felosztása tűnik a legköltség kímélőbb megoldásnak. Szokásos a kártya 3 kisebb bébikártyára osztott verziójával dolgozni, de 1/3 - 2/3 arányban is van lehetőség a plasztik kártya megosztására, amelyek azután a funkció, a marketing céllal összhangban letörhetőek és a baby kártyák önállóan is használhatóak.

Baby plasztik kártyákEgyedi plasztik kártya megoldás

A kereskedelmi elvárások és egyéb praktikus szempontok alapján ma már egyre népszerűbb a normál kártyaméretre "ráülő" egy kis kártyamegoldással megtoldott kártyák, amelyeket akár pontgyűjtő rendszereknél, beléptetésnél, azonosításnál lehet alkalmazni. A plasztikkártya teljes szélessége ebben az esetben: 85,6 mm + 28,5 mm, vagyis 114,1 mm. A letörhető kompakt kis kártya általában perforált, kulcstartóra rögzíthető(mondjuk egy megfelelő méretű lyuk kialakításával), így mindig kéznél lehet, nem kell vadászni a kasszánál, vagy a beléptető rendszernél.

Egyedi plasztik kártya megoldás

Lehet a plasztik kártya lyukas, perforált, stancolt?
A különböző alapanyagú plasztik kártyák ugyan jól stancolhatóak, de a stancolás, lyukasztás viszonylag költséges eljárás, így bizonyos pédányszámok alatt nem hozható ki csak nagyon magas fajlagos költséggekkel. Bevált és "járatos" megoldás a kártya lyukasztása, ahol általában a 4 mm-es illetve az 5 mm-es lyukkialakítás a megszokott, a kialakított lyuk a kártya szélektől való távolsága is kötött.
Van lehetőség - például szélesebb rögzítő elem átfűzésére szolgáló - rés stancolására is a kártyán, ennek szokványos mérete 15 x 3,3 mm és adott pozícióban van a kártya szélétől.

A plasztik kártya egyedivé tehető

A kártyák stancolásánál egy szemmel nem észrevehető +-0,5 mm-es tűréssel dolgoznak a kártyagyártók, amely semminemű hátrányt nem okoz a kártyák funkcionalitása terén.

Plasztikkártya szabványos furatokkalEgyedileg stancolt plasztikkártya

Nagyon egyedi esetekben természetesen bármilyen méretű kivágás létrehozható a plasztikkártyán, ha azt a design, vagy a funkció megkívánja, de ez a kialakítás nagyon költséges is lehet, csak magas darabszám esetén lehet az egy kártyára eső költségeket normális szinten tartani.

További információra van szüksége az egyedi kialakítású kártyákkall kapcsolatban?
Kérjen ajánlatot, vagy keresse kollégánkat!

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!
Megtervezzük kártyáját!
Segítségre van szüksége plasztik kártyája grafikai megtervezését illetően? Képzett grafikusaink, sokéves tapasztalattal, referenciákkal segítenek Önnek.

Bővebben >

Kérjen ajánlatot!
Rugalmas gyártás technológiánknak köszönhetően, akár egy darab plasztikkártya tervezését, elkészítését is rövid határidővel vállaljuk.
Versenyképes árak. Kérje ajánlatunkat!

Bővebben >

Plasztikkártya hírek

A HVG és a Céginformáció.hu "Ajánlott cég" minősítése kicsit más mint a Kereskedelmi és Iparkamara Bizalom Védjegye, a két minősítő a cég pénzügyi, adózási, kockázati paraméterei alapján abszolút objektíven minősíti a vállalkozást és engedélyezi a védjegy használatát, míg a Kamara egyéb szempontokat is figyelembe tud venni.

Bővebben >

Minden vállalkozó még több vásárlót és még nagyobb profitot akar látni. Sokszor emiatt hosszadalmas, bonyolult és igen drága eszközökhöz folyamodnak. Pedig egy egyszerű, és ár/érték arányban verhetetlen trükköt is bevethetnének. Gondolná, hogy a megoldást egy pici műanyag kártyában találja? 

Bővebben >

Győri székhelyű vállalkozásként elismerést kapni a helyi iparkamarától különösen megtisztelő: szakmailag is megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk, minőségi szolgáltatást nyújtunk partnereinknek, valamint megbízhatnak bennünk.

Bővebben >

Címkefelhő

Legkedveltebb plasztikkártya típusok

VIP kártya
VIP kártya >
Támogatói kártya
Támogatói kártya >
Rendezői kártya
Rendezői kártya >
Pontgyűjtő kártya
Pontgyűjtő kártya >
Oktatási kártya
Oktatási kártya >
Névjegy kártya
Névjegy kártya >
Meghívó kártya
Meghívó kártya >
Látogatói kártya
Látogatói kártya >
Kulcskártya
Kulcskártya >
Klubtagsági kártya
Klubtagsági kártya >
Igazolvány kártya
Igazolvány kártya >
Hűség kártya
Hűség kártya >
Garancia kártya
Garancia kártya >
Bérletkártya
Bérletkártya >
Adatkártya
Adatkártya >