Hogyan ösztönözheti további vásárlásra törzsvásárlóit?

2019-11-14vásárlásösztönzés, plasztikkártya, hűségpont rendszer, törzsvásárlói kártya

Minden vállalkozó még több vásárlót és még nagyobb profitot akar látni. Sokszor emiatt hosszadalmas, bonyolult és igen drága eszközökhöz folyamodnak. Pedig egy egyszerű, és ár/érték arányban verhetetlen trükköt is bevethetnének. Gondolná, hogy a megoldást egy pici műanyag kártyában találja? 

 

Egy jól bejáratott üzletnek számos olyan vissza-visszatérő vásárlója van, akiket törzsvásárlóknak nevezünk. Ezek a törzsvásárlók pedig ha nem is aranyat érnek, de forintosítható, állandó bevételt egészen biztosan jelentenek a kereskedők számára. Ezek a vásárlók ismerik és szeretik a cég által forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, kialakult egyfajta bizalom. Ezt a kötődést pedig nem szabad parlagon hagyni!

Törzsvásárlói kártya - hűségrendszer

A vásárló különlegesnek érzi magát, még többet vásárol

A vásárlói kötődés kialakításának egyik kiváló formája a plasztikkártya-rendszer, amellyel mind a két fél – a vásárló és a kereskedő – is előnyökhöz jut. A törzsvásárló a kártya birtokában például kedvezményekre, pontgyűjtésre vagy időszakos akciókra lehet jogosult: ez nemcsak további vásárlásokat generál, hanem megbecsültnek érzi magát a vevő, növeli az üzlettel szembeni lojalitását. A törzsvásárlói rendszer pszichológiája mögött az áll, hogy a vásárló különlegesnek érzi magát. 

Célratörő stratégiát alakíthat ki az üzlet

Mivel win-win helyzetről beszélünk a törzsvásárlói plasztikkártya-rendszer kapcsán, így a kereskedő is számtalan előnyhöz jut. Egyrészt mivel a törzsvásárlókat további vásárlásra ösztönzi, így nagyobb lesz a bevétel, másrészt pedig a rendszer informatikai hátterének köszönhetően adatokat tud kinyerni a vásárlói szokásokról. A vállalkozó információkat gyűjthet a vásárlóiról. Milyen terméket vásárolnak a leggyakrabban? Mennyit költenek el egy-egy vásárlás alkalmával? Személyes adatok gyűjtésére is van mód, hiszen a regisztráció során számos privát adat szükséges. Mindezen információk birtokában olyan stratégiát alakíthat ki a vállalkozó, ami növeli az üzlet profitját. 

Akkora, mint egy bankkártya, mindenki magánál tartja

A törzsvásárló-rendszer kialakításához a legegyszerűbb azonosító eszköz a plasztikkártya. Ez többféle azonosítással kérhető: lehet RFID, mágnesszalagos, vonalkódos vagy QR kódos. Akármelyik megoldás mellett dönt, a vásárló mindegyiket egyformán könnyen tudja kezelni. Csupán regisztrálnia kell a kasszánál vagy egy internetes felületen, és a kártya a következő vásárlás alkalmával már aktív is lesz. A plasztikkártya arculatáról a vállalkozó dönthet: érdemes olyan dizájn mellett dönteni, ami a pénztárcában könnyen észrevehető, figyelemfelhívó hiszen a vásárlók nagy része úgyis ott tartja majd. Mivel pontosan akkora akárcsak egy bankkártya, így tökéletes helye van a pénztárcában: nem hagyja senki otthon, mivel nem kell rá külön figyelmet fordítani. 

Tudta?

A törzsvásárlói rendszer nagyon elterjedt marketing eszköz. Magyarországon az első nagyobb rendszert az ezredforduló környékén helyezték üzembe. 

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!
Megtervezzük kártyáját!
Segítségre van szüksége plasztik kártyája grafikai megtervezését illetően? Képzett grafikusaink, sokéves tapasztalattal, referenciákkal segítenek Önnek.

Bővebben >

Kérjen ajánlatot!
Rugalmas gyártás technológiánknak köszönhetően, akár egy darab plasztikkártya tervezését, elkészítését is rövid határidővel vállaljuk.
Versenyképes árak. Kérje ajánlatunkat!

Bővebben >

Nézze meg referenciáinkat!
Különböző típusú plasztikkártyáinkat számos területen különböző céllal használják partnereink. Referenciáink között tallózhat az alábbi linkre kattintva.

Bővebben >

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják Önt!

Elküldöm >

Nézd meg Facebook oldalunkat!
Címkefelhő

Legkedveltebb plasztikkártya típusok

VIP kártya
VIP kártya >
Támogatói kártya
Támogatói kártya >
Rendezői kártya
Rendezői kártya >
Pontgyűjtő kártya
Pontgyűjtő kártya >
Oktatási kártya
Oktatási kártya >
Névjegy kártya
Névjegy kártya >
Meghívó kártya
Meghívó kártya >
Látogatói kártya
Látogatói kártya >
Kulcskártya
Kulcskártya >
Klubtagsági kártya
Klubtagsági kártya >
Igazolvány kártya
Igazolvány kártya >
Hűség kártya
Hűség kártya >
Garancia kártya
Garancia kártya >
Bérletkártya
Bérletkártya >
Adatkártya
Adatkártya >