Vonalkód a csúcságazatokban

2019-05-28vonalkód, plasztikkártya, beléptetés, pontgyűjtő kártya

Vonalkódokkal leggyakrabban akkor találkozunk, amikor a pénztáros áthúzza a kasszánál azokat a termékeket, amiket a szalagra pakoltunk. Azonban a vonalkódos rendszer ennél jóval sokrétűbb. 

 

Vonalkódos azonosítás plasztikkártyával

A vonalkóddal a két csúcságazat is elégedett, de további számos magyar kis- és közepes vállalkozás is ki tudná használni a vonalkódban rejlő lehetőségeket.
Vajon az ön cége is köztük van?

A vonalkód különböző vastagságú függőleges sötét és világos vonalak váltakozása, melyet speciális géppel olvasnak le. A vonalak száma, a vastagságuk, a vonalak közötti távolság is mind-mind információt hordoz. Gyakori a vonalak alatti számsor is. Minden adatnak jelentősége van.

A fenti példából kiindulva, ha a pénztáros elhúzza a vásárolni kívánt terméket a gép előtt, nem más történik, mint az, hogy az optikai leolvasó felismeri a vonalkód által az adatokat, és azonnal információt kap a termékről a rendszer.

Tudta például, hogy a kereskedelemben azok az áruk, amelyeknek a vonalkódja 599-cel kezdődik, az Magyarországon gyártott vagy csomagolt árut jelöl? Ha figyeli a vonalkódokat, akkor könnyen támogathatja a magyar ipart.

Az autó- és gyógyszeripar is elégedett a vonalkóddal

A vonalkódos azonosítás azonban túlmutat a kereskedelmen, szinte bárhol előnyös a használata, ahol pontosan kell ismerni folyamatokat, az áruk, termékek mozgását. A logisztikai folyamatok optimalizálása, a gyártáskövetés, a raktári anyagleltározás ma már elengedhetetlen a fekete-fehér csíkok nélkül. A vonalkód megbízható működésére a legmeggyőzőbb érv, hogy az autó- és gyógyszeripar is előszeretettel használja. Ez a két ágazat az, ahol csak a legkiválóbb minőség a megengedett és a hibázást nem tolerálják.

Hogyan tudnak profitálni a magyar vállalkozások a vonalkódból?

A vonalkód tehát nemcsak a boltokban hasznos, hanem más területeken is. Cégünk profilja a plasztikkártya, amely az egyéb azonosítási megoldások mellett a vonalkódos rendszert is előnyben is részesíti.

A vonalkóddal ellátott plasztikkártya több helyzetben is rendkívül praktikus. Fontos önnek tudnia, hogy az alkalmazottai mikor érnek be a munkahelyükre, mikor távoznak, mennyi időt töltenek az épületben? Vonalkóddal ellátott plasztik belépőkártya révén az összes kérdésre választ kap.

Szeretné megjutalmazni törzsvásárlóit? Tegye lehetővé, hogy plasztikkártyára, vonalkódos azonosítással tudjanak pontokat gyűjteni vásárlásaik után. Minden információt megtud arról, ki, mikor, mit és mennyit vásárol az ön cégénél.

A kis fekete-fehér vonalak praktikusak és egyszerűen használhatók

A vonalkódos plasztikkártya rendszer kiépítése nem bonyolult, ráadásul nagyon felhasználóbarát. A kártyával rendelkezőknek csak egy bankkártya méretű lapot kell maguknál tartani, hogy igénybe tudják venni a szolgáltatásokat.

Minden kártya egyedi és különleges

A vonalkódos azonosítás nem szab gátat a különböző stílusoknak és grafikai megoldásoknak. Vagyis a plasztikkártya olyan stílusú lesz, amilyen passzol a cégéhez és a cége által nyújtott szolgáltatáshoz.

Érdekesség a vonalkódról

A vonalkód-leolvasó és -kiértékelő rendszer szabadalmi leírását 1949-ben nyújtotta be egy amerikai gépészmérnök. Jó pár év eltelt azonban, mire Magyarországon meghonosodott és felismerték az előnyeit. A magyar vállalkozások a rendszerváltás után kezdték igazán értékelni a vonalkódos azonosítás nyújtotta kényelmet.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!
Kérjen ajánlatot!
Rugalmas gyártás technológiánknak köszönhetően, akár egy darab plasztikkártya tervezését, elkészítését is rövid határidővel vállaljuk.
Versenyképes árak. Kérje ajánlatunkat!

Bővebben >

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják Önt!

Elküldöm >

Nézd meg Facebook oldalunkat!

Legkedveltebb plasztikkártya típusok

VIP kártya
VIP kártya >
Támogatói kártya
Támogatói kártya >
Rendezői kártya
Rendezői kártya >
Pontgyűjtő kártya
Pontgyűjtő kártya >
Oktatási kártya
Oktatási kártya >
Névjegy kártya
Névjegy kártya >
Meghívó kártya
Meghívó kártya >
Látogatói kártya
Látogatói kártya >
Kulcskártya
Kulcskártya >
Klubtagsági kártya
Klubtagsági kártya >
Igazolvány kártya
Igazolvány kártya >
Hűség kártya
Hűség kártya >
Garancia kártya
Garancia kártya >
Bérletkártya
Bérletkártya >
Adatkártya
Adatkártya >