top of page

Plasztikkártya tervezéshez sablon és segédlet

Business Card

Kérdése van? Visszahívjuk!

A plasztikkártyák azon túl, hogy többségükben a fő funkciójuk a kártya tulajdonosának, vagy a kibocsájtójának azonosítása, vagy valamilyen adat, adatok tárolása a kártyáknak még esztétikai elvárásoknak is meg kell felelniük.


Nem mindegy, hogy egy üzleti kártya, egy exkluziv klub belépő kártyája miképp néz ki, milyen üzenetet hordoz a grafika. De a legegyszerűbb céges kártyára is általában felkerül a céglogó, és az alapadatok. Emellet egy egyszerűbb azonosító kártya esetében is szükséges a munka grafikai előkészítése, hiszen a nyomtatók, a nyomdagépek ma már kizárólag digitális formában fogadják ezen adatokat.

A kártya gyártása előtt szükséges és fontos a plasztik kártya grafikai megtervezése!

Tapasztalt grafikusaink, kártyatervezésben járatos kollégáink igény esetén természetesen segítenek megrendelőinknek a kártyák grafikai kialakításában, a legcélravezetőbb design megtalálásában. Egyeztetve a megrendelővel vállaljuk a nálunk legyártásra kerülő plasztikkártyák komplett grafikai kivitelezését, nyomtatáshoz való előkészítését.

Lépjen kapcsolatba velünk, kérjen ajánlatot kártyatervezésre!

Amennyiben úgy dönt, hogy plasztikkártya gyártását rendeli meg cégünknél és a kártya gyártásához az előkészített grafikát, vagy több kártya esetén a megszemélyesítéshez szükséges adatokat előkészítve kívánja számunkra leadni, úgy kérjük a következő elvek és paraméterek figyelembevételével az anyagot számunkra eljuttatni.

Ha az alábbi technikai paraméterekkel vagy a plasztik kártya gyártáshoz szükséges egyéb információkkal kapcsolatban további információra lenne szüksége, kérjük hívja kollégáinkat, akik segítenek az információk értelmezésében.

A szükséges grafikai méretek, minőségek
Ha egy szabványos CR80 szabvány szerinti plasztik kártya a legyártandó termék, akkor a kész kártya mérete 85,6 mm x 54 mm, a sarkok 3 mm-el lekerekítettek, az alapanyag pedig 0,76 mm vastag PVC lap.
Amennyiben a kártyára kifutó grafika fog kerülni, akkor a leadandó grafikai file méretét 89,6 mm x 59 mm méretben kell meghatározni és elkészíteni.
Alábbi grafikánkon látszik a nyomtatási terület és a kifutó terület aránya, a kész vágott méret, amelyen belülre kell kerülnie a lényeges információknak lehetőleg a vágott szélektől minimum 2-3 mm eltartással.

plasztikkartya-meret.jpg

Az elkészülő képfile, vagy vektoros rajzfile esetében az alábbi formátumokat tudjuk komplikációk nélkül fogadni. Képfile esetén: .psd, .jpg, .tif, .bmp, .pdf; míg vektoros rajzfilok esetében .ai, .cdr, .fh11 formátumokat tudják az előkészítést végző kollégáink problémamentesen fogadni. A fileokban alkalmazandó felbontást kérjük 300 dpi-ra beállítani és az alkalmazott színrendszert CMYK módra kapcsolni.
Amennyiben vektoros garfikát küld számunkra, kérjük a grafikában elhelyezett betűket is alakítsa át görbévé elküldés előtt.

Letölthető file-sablon alapanyagaink:

Adobe Photoshop sablon: letöltés
Adobe illustrator sablon: letöltés
Adobe InDesign sablon letöltés

Megszemélyesítéshez leadandó adatok
Amennyiben több valamilyen adattal(név, cím például) megszemélyesített plasztik kártyát szeretne gyártatni, úgy a vonatkozó adatokat strukturáltan előkészítve kérjük átadni. Az adatok leadása minden esetben excel táblázatban történjen, ahol az egyes adatok a különbözö oszlopokban egymás után következnek. Fényképes kártyákhoz tartozó képeket .jpg (RGB) formátumban várjuk lehetőség szerint 300dpi felbontásban, de papír eredetiről is tudunk dolgozni.

Letölthető file-sablon alapanyagaink:

Excel sablon megszemélyesítéshez: letöltés

Kérjük a konkrét anyag leadása előtt feltétlen egyeztessen kollégáinkkal!!!

bottom of page