top of page
Keresés

Környezetbarát plasztikkártya

Frissítve: 2022. ápr. 25.

A környezetbarát termékek iránti igény szerencsére egyre szélesebb körben, egyre több felhasználó, vásárló esetén vált fontos szemponttá az elmúlt években, így a palsztikkártya gyártásban reagálni kellett a kihívásra: bemutatjuk a biológiailag lebomló, környezetbarát BIO PVC plasztikkártyákat.


Idén szeptembertől elérhetőek kínálatunkban a biológiailag teljesen lebomló, környezetbarát plasztikkártyák, amelyek minden hagyományos funkciót tudnak, számos méretben elérhetőek.


Hogyan "működik" a bio, környezetbarát plasztik kártya?


A biológiailag teljesen lebomlani képes plasztikkártya merev pvc film és speciális ragasztóanyag felhasználásával készül, ahol a ragasztó gyorsítja, elősegíti a műanyagréteg lebomlását, ha a kártya mikroba, baktérium gazdag környezetbe, az élő környezetbe kerül. A speciális ragasztó réteg vonzza a baktériumokat, és segíti a baktériumok, baktérium telepek megtelepedését a plasztik kártya, a PVC film felületén. Mihelyt a mikrobák megtelepedtek a kártya felületén az általuk kiválasztott anyagok elkezdik lebontani a PVC polimerláncokat.


A polimerláncok így elérhetővé váló szénláncait pedig a mikrobák mint energiaforrás, mint "takarmány" szép lassan felhasználják, felélik, tökéletesen és biológiai szempontból tisztán és biztonságosan lebontva a plasztikkártyát. Az eredmény egy biológiailag kedvező, tiszta környezet.


Másodlagos nyereség, hogy ez a BIO PVC alapanyag kevesebb enrgiabefektetéssel és kevesebb szénhidrogén felhasználással gyártható, így a két hatást összeadva még kisebb, közel zéró terhelést jelent az amúgy is túlterhelt környezetünkre.


Melyek a környezetbarát plasztikkártya paraméterei?


A BIO PVC plasztikkártya 0,76 mm, 0,44 mm és 0,3 mm vastagságban érhető el, a felülete a szokásos eljárásokkal nyomtatható és minden járatos megszemélyesítés - vonalkód, mágnescsík, rfid chip - alkalmazható az ilyen alapanyagból gyártott kártyák esetén. A BIO PVC plasztikkártya egyetlen hátránya talán az ára, amely jelenleg még cirka 30%-al drágább a hagyományos kártya alapanyagok áránál, de fokozatos elterjedésével - ahogy az lenni szokott - remélhetőleg az ára is egyre barátságosabbá válik a közeljövőben.

7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page